KONTAKT OSS (MAN-FRE 08:00–17:00): +47 40861335 Pga ferieavvikling vil det kunne ta litt lengre tid enn normalt før du mottar varer hvis du bestiller i perioden 2.- 11. juli.
Meny
0
29. august 2013
by Ulf Tjåland

VM inline Speedskating 2013

Uten navnI disse dager avvikles VM på inline skøyter i Belgia. Dette er en liten idrett i Norge, men den fortjener litt oppmerksomhet. Nedenfor følger en rapport fra 2 av de norske deltagerne, August Teodor Haugen og Tormod Bjørnetun Haugen.

Fire dager med konkurranser er nå unnagjort i årets inline-VM, som holdes i den belgiske byen Oostende.

Resultatene våre så langt har vært som forventet, vi plasserer oss stort sett midt på resultatlistene. Beste norske plassering på baneløpene var Tormods 31. plass på 15.000 m eliminasjonsløp. Dette er første gang Norge har klart å kvalifisere til en finale i et VM. Her ble August nr 19 av 35 i sitt kvalifiseringsheat og var bare én plass unna finale.

På bane har vi også gått 1.000 m (August nr 37.) og 10.000 m poengløp, men her var vi ikke blant de 15 beste som gikk videre fra kvalifiseringsheatene (Tormod nr 16, August nr 20). Det er tøft å gå løp i store felt på trange baner, og det er mye fighting om posisjoner som resulterer i en del fall.

Tirsdag startet løpene på veibane (road), og på 10.000 m poengløp kvalifiserte August seg til finalen, hvor han gikk inn til en solid 30. plass i et meget sterkt felt. Løpet ble ikke overraskende vunnet av Bart Swings, som har tatt gull i samtlige fire løp han har stilt opp i.  Colombia er mestvinnende nasjon, og utmerker seg spesielt på sprintdistansene. 300 m og 500 m på bane ble vunnet av Andres Munoz på henholdsvis 23,896 (ny verdensrekord) og 41,056.

Onsdag går vi først 500 m og senere 20.000 m eliminasjonsløp, hvor målet er finaleplass. Lørdag avsluttes det hele med vår favorittdistanse, maraton.