KONTAKT OSS (MAN-FRE 08:00–17:00): +47 40861335
Meny
0
03. januar 2013
by Ulf Tjåland

Skøytelandslaget i Astana

Landslagstrener Jarle Pedersen har sendt oss en liten oppsummering av status før helgen verdenscup på Skøyter i Astana – tidligere Alma Ata.

Status for skøytelandslaget dagen før WC 3, Astana

Nå har vi gjort unna 2 WC de siste 2 helgene. Og vi har gjort de siste forberedelsene før startskuddet smeller her i Astana, Kazakhstan.

I morgen skal guttene gå 1500 og lagtempo, mens jentene skal gå 5000. Søndag er det 10000 for guttene, mens jentene har 1500 + lagtempo.

I tida før vi reiste på denne ”turneen”, var flere av løperne plaget med sykdom. Og for de som var hardest rammet, betyr det at de trenger litt tid på seg før de er 100 %.

HEGE var nok den som var mest og lengst syk. Men hun har hatt stigning i prestasjonene de siste 2 helgene. Denne helga går hun ikke 5000, men satser alt på 1500 og lagtempo. I lagtempo mener vi bestemt at vi har mye å gå på, både plasseringsmessig og tidsmessig. Vi kommer til å legge om taktikken litt fra Heerenveen. Det innebærer endring i hvem som starter og hvor lange føringer de skal ta.

IDA har prestert bra begge helgene, men er heller ikke i sin absolutte toppform – noe som for så vidt er etter beregningen. De viktigste løpene kommer etter nyttår. Men vi håper noen tekniske justeringer skal gjøre at hun presterer enda bedre denne helga.

MARI hadde en veldig bra helg sist, spesielt på 3000, og det hun har vist på trening denne uka, gjør at jeg tror hun kan gå en god 5000m i morgen.

HÅVARD har allerede vært på pallen en gang. Og han ligger på 2. plass på 1500m etter 2 helger. Han viste klar stigning i langdistanseformen forrige helg, og har også hatt gode treninger denne uka. Og det at han er i bedre form, betyr også en del m.h.t. lagtempo for guttene. Her vil vi på pallen, og mener bestemt at vi er gode nok til det.

SVERRE var også på pallen i Heerenveen. Fikk ikke like godt til distansen forrige helg, men satte solid pers på 5000 i Kolomna. Han viste med det at han er klart sterkere enn før. Han er også solid plassert i A-gruppa, både på 1500 og på 5000.

FREDRIK van der HORST stiller til start her i Astana. Han skal gå 1500 og 10000. Han var ikke fornøyd med innsatsen sin i Heerenveen, men har trent godt hjemme etterpå og satser på å vise seg fra en bedre side i Astana.

SIMEN SPIELER NILSEN er vår debutant denne gangen. Han har kvalifisert seg gjennom solid innsats i WC for juniorer i Minsk for 2 uker siden. Han skal gå 1500, og er sterk kandidat til lagtempo. Hvem som tar den tredje plassen på lagtempo, vil imidlertid bli bestemt ut fra det som skjer på 1500.

Vi gleder oss, og når startlistene foreligger senere i dag, kommer nok den ekstra lille pirringen i magen som skal til for å prestere maksimalt – det gjelder både løperne og støtteapparatet.

Hilsen Jarle