KONTAKT OSS (MAN-FRE 08:00–17:00): +47 40861335
Meny
0
10. januar 2013
by Ulf Tjåland

Skøyte-EM i Herenveen

I helgen går EM på skøyter av stabelen i Heerenveen. Her følger en fersk stemningsrapport fra i formiddag, signert landslagstrener Jarle Pedersen:

I morgen går startskuddet for sesongens første internasjonale mesterskap- EM i Heerenveen.

Den norske troppen ankom mandag og vi har funnet oss godt tilrette på «vårt» hotell; Van der Falk i Wolvega. Alle er friske og gleder seg til å konkurrere.

Siden NM i Stavanger før jul, har vi feiret en kort jul hjemme før vi dro på samling i Hamar tredje juledag. Vi fikk gjennomført mange gode og harde økter der og la et godt grunnlag for en liten formtopp her i EM.

Denne uka har vi sett at flere av løperne virker «skarpe», tildels veldig skarpe på trening. I herreklassen er jo Sven Kramer favoritt og det skal han få lov å være. Men mesteren kåres ikke før på søndag, og det skal gås 4 distanser før det. Det gjelder også for Sven Kramer.

I kvinneklassen er det nok mer åpent, og vår sterkeste løper, Ida, ser ut til å være i godt slag her nede og ønsker å vise at hun kan ta opp kampen med Sablikova, Wust og co.
Som kjent deltar ikke Hege denne gangen, men hun er her og trener med laget og satser på å bygge seg opp etter sykdom så hun kan stille på startstreken i Inzell i februar i god form.
Mennene konkurrerer 3 dager. Fredag er det 500 og 5000, lørdag 1500 og søndag 10000. Kvinnene går lørdag og søndag. Vi håper det blir fullt hus her og stor stemning. Men samtidig håper vi at stemningen og «trøkket» blir enda større under VM i Vikingskipet om 5 uker.

Hilsen Jarle