KONTAKT OSS (MAN-FRE 08:00–17:00): +47 40861335 Pga ferieavvikling vil det kunne ta litt lengre tid enn normalt før du mottar varer hvis du bestiller i perioden 2.- 11. juli.
Meny
0
29. oktober 2015
by Ulf Tjåland

Kristian Blummenfelt ble nr 2 i World Cup i Alanya

KristianBluOkt2015AlanyaNorges beste triatlet fikk en strålende 2. plass i siste verdens-cup konkurranse i Alanya, Tyrkia. Med dette resultatet er Kristian så godt som kvalifisert for OL i Rio de Janeiro. Det er bare et av mange gode resultater  for våre beste triatleter denne sesongen. Sportssjef Arild Tveiten har laget en liten oppsummering for oss.

Arild Tveiten, sportssjef Norges Triathlonlandslag:

«Det kan være på sin plass å komme med en liten oppsummering av sesongen som har vært for det norske triatlonlandslaget.

I år har vi mange ting å juble over, og det er vanskelig å fremheve noe framfor det andre, men jeg har lyst til å fremheve noen resultater:

· Lotte Miller sin 3. plass i VM i Chicago. Med Lotte fikk vi vår første VM medalje noensinne. Det er stort for oss og viser at vi er på vei internasjonalt.· Kristian Blummenfelt sin sesongavslutning med 2. plass i World Cupen i Alanya, Tyrkia. Med poengene der er Kristian langt på vei til å kvalifisere seg til OL i Rio neste år. Ingenting er klart før kvalifiseringsperioden er over 15.mai 2016, men akkurat nå ser dette lovende ut.Lotte-på-pall-VMChicago2015I løpet av sesongen har vi ellers mange pallplasseringer i E-Cup. Kristian har en 3. plass i World Cup samt 3. plass fra EM tidligere i sesongen. Laginnsatsen blant junior guttene i VM var enorm: Alle guttene topp 18, med 7. plass, 15. plass og 18. plass. Med våre norske subjektive øyne så kan vi si at vi pr.dags dato er verdens beste junior nasjon.Selv om sesongen er over, så er det ingen grunn til å hvile på lauvbærene. Dagen etter at siste konkurranse for sesongen var avsluttet, så var det å komme seg raskest mulig tilbake til Norge for å rekke å være med på Olympiatoppen to dagers samling for aktuelle utøvere mot OL 2016 i Rio. Her var vi representert med Kristian, samt undertegnede som trener.
I skrivende stund er Kristian vel etablert nede i Sierra Nevada og høydetrening med andre utøvere innen utholdenhetsidrettene som er trener mot OL i Rio. Der trenes det og samarbeides det på tvers av idrettene. Undertegnede sitter nå på flyet for å følge opp Kristian de neste ukene der nede og samt å legge ferdig planene for neste sesong. Det eneste vi kan si nå er at det blir en travel og lang sesong som bygger seg opp mot det som skjer 18.August på Cococabana Beach i Rio – Triatlon for herrer! På veien blir det 3 høydesamlinger og to andre treningsleire i sydligere strøk samt mange konkurranser.Vi håper at dere er med oss på veien videre. Det neste året kommet til å bli det året hvor medieinteressen rundt triatlon kommer til å eksplodere, og våre beste utøvere vil stå i sentrum av dette. Så det er bare å glede seg.»Fra World Cupen i Alanya hvor Kristian ble nr 2:

https://www.youtube.com/watch?v=WEM4QxjPDQU