KONTAKT OSS (MAN-FRE 08:00–17:00): +47 40861335
Meny
0
10. juni 2019
by Ulf Tjåland

Jotunheimen Rundt – 430 km og 4609 høydemeter

Jotunheimen Rundt er en kraftprøve som overgår de fleste turritt. Det kreves at deltagerne er godt forberedte -både treningsmessig og utstyrsmessig. Ernæring er et viktig område. Under følger våre ernæringstips som vi håper kan være til hjelp.

SQUEEZY er sponsor og leverandør av sportsdrikke til matstasjonene. Totalt er det 7 matstasjoner og her blitt det blant annet servert SQUEEZY Energy Drink.

SQUEEZY vil være tilstede i Lærdal ved startnummerutdelingen fredag ettermiddag/kveld.

 

Sportsernæring underveis

Bruk sportsdrikke i flasker/drikkesekk. Det er grunnleggende. Da får du et jevnt tilsig av karbohydrater og salter. For et så langt og hardt ritt som Jotunheimen Rundt er SQUEEZY Energy Forti Drink vår anbefalte drikk. Denne innholder aminosyrer i tillegg til karbohydrater og salter (Kalium, Natrium, Magnesium).

squeezy forti energidrikk

SQUEEZY Energy Forti Drink

SQUEEZY Energy Forti Drink er en sportsdrink som er spesielt velegnet for lange og harde økter. I tillegg til komplekse karbohydrater som gir riktig og effektiv energitilførsel, inneholder Forti Drink 10 % aminosyrer/peptider. Dette er ferdig nedbrutte proteiner som kroppen klarer å nyttegjør seg. Dette bidrar til redusert nedbryting av muskulatur og er nyttig under lange konkurranser. Forti Drink inneholder også ekstra salter/mineraler, men vi anbefaler likevel ekstra tilskudd av dette feks Crampfix.

SQUEEZY Forti Drink er skånsom mot magen og har mild sitronsmak.

Link til produktinfo: http://squeezynorge.no/squeezy-energy-forti-drink/

Crampfix 60 kapsler

Selv om alle sportsdrikker inneholder noe salter/mineraler, er det langt fra tilstrekkelig for å dekke kroppen behov. Spesielt på lange distanser kan mangel på mineraler spille negativt inn. Vi anbefaler derfor å bruke Crampfix både dagene i forkant samt underveis i løpet. Du kan enten åpne kapslene og blande innholdet av kapslene i sportdrikken (1-2 kapsler pr 750 ml flaske) eller ha med kapslene og innta 1-2 pr time. I tillegg til å motvirke kramper, bidrar mineralene blant annet til bedret muskelfunksjon, bedret transport av væske inn i cellene og mer effektivt opptak av karbohydrater.

Crampfix Superwarm – 60g pulver

Link til produktinfo: http://squeezynorge.no/crampfix/

Dersom det er varmt (+20 grader) anbefales Crampfix Superwarm i flaskene i stedet for vanlig Crampfix.

Link til produktinfo:   http://squeezynorge.no/crampfix-superwarm-60-g/

I tillegg til sportsdrikke anbefaler vi inntak av 1 gel eller ½ energibar pr 30 min. Utgangspunktet er da en kroppsvekt på ca 75 kg. Mange syklister er vant med at gel utelukkende brukes mot slutten av et sykkelritt, men med riktig bruk fungerer gel utmerket fra start til mål i kombinasjon med barer. En god plan kan være ½ bar -1 gel – ½ bar – 1 gel – ½ bar – 1 gel – ½ bar osv gjennom hele rittet. I tillegg til dette forsyner du deg godt på matstasjonene. Husk å ha med deg rikelig med næring i bagasjesekk og tilgjengelig mens du sykler. Det gjør ingenting om du har noe i sekken når du kommer i mål. Det motsatte er derimot et problem.

SQUEEZY lanserte verdens første gel i 1987 og er fortsatt ledende innen produksjon av geler. Alle våre geler er sammensatte av komplekse karbohydrater og salter. De er skånsomme mot magen og gir effektiv og riktig energitilførsel. Alle SQUEEZY geler fås med eller uten koffein (Super = Koffein)

Squeezy Super Energy Gel Big Pack 30stk Cola koffein

Vi har 2 forpakningstyper: 125 ml flaske (4 porsjoner) og porsjonsposer a 33 ml.

Squeezy Super Energy Gel 125ml koffein

SQUEEZY Super Energy Gel 125ml koffein

Link:
http://squeezynorge.no/energy-gel-porsjons
poser-33-g/

125ml: vår unike enhåndsbetjent inneholder 4 porsjoner.

Enkel, trygg og rask å bruke. I tillegg fås Refiller 500 ml.

 

Vi har 3 aktuelle barer – alle uten sjokolade. Barene er lette å tygge og svelge.

Link:  http://squeezynorge.no/energi-og-recoverybarer/

 

ANDRE AKTUELLE PRODUKTER

Squeezy carboload drink

SQUEEZY carboload drink

SQUEEZY Carboloader er laget for å fylle kroppens glykogenlagre mest mulig. Å starte løpet med fulle glykogenlagre er en ubetinget fordel. Brukes 2-3 dager i forkant

Link til produktinfo: http://squeezynorge.no/squeezy-carbo-load-drink/

Squeezy fruit gum

SQUEEZY fruit gum

SQUEEZY Fruit Gum inneholder omtrent det samme som en energi gel, men er kamuflert som velsmakende vingummi. En frisk og fruktig smak gir et avbrekk fra det søte og gir samtidig verdifull energi. Den er ikke like hurtigvirkende som gel siden den ikke er flytende og i tillegg inntar du gjerne mindre mengder om gangen.

SQUEEZY 100% PureAmino inneholder alle aminosyrer som kroppen trenger fra naturlige og vegetabilske kilder. Ferdig nedbrutt.
BRUK: Innta 2-5 tabletter minst 1 time før konkurranse. På lange konkurranser med fordel også underveis. 2 tabletter etter målgang.
EFFEKT: Aminosyrer under lange/harde økter bidrar til redusert nedbryting av muskler, mindre syredannelse og en bedret restitusjon.
HVORDAN: Alle proteiner som inntas i kosten, må brytes ned gjennom fordøyelsen til aminosyrer som kroppen kan nyttiggjøre seg til oppbygging av egne proteiner. Nedbrytingsprosessen fungerer ikke under hard fysisk aktivitet, og kroppen må hente aminosyrene ved å bryte ned egne proteiner primært hentet fra musklene. Ved å tilføre ferdig nedbrutte aminosyrer, spares muskulaturen. Det bidrar til økt muskelutholdenhet.

http://squeezynorge.no/100-pureamino-nyhet-feb-2015/