KONTAKT OSS (MAN-FRE 08:00–17:00): +47 40861335 Pga ferieavvikling vil det kunne ta litt lengre tid enn normalt før du mottar varer hvis du bestiller i perioden 2.- 11. juli.
Meny
0
15. mars 2018
by Ulf Tjåland

Jonas Orset – profesjonell sykkeleventyrer

Jonas Orset livnærer seg som profesjonell syklist og har valgt å skrive sitt eget eksotiske sykkeleventyr. Han har syklet profesjonelt både i Kina, Sør-Amerika og Europa. SQUEEZY har et langt og godt samarbeid med Jonas og vi har tatt en prat om årets sesong, SQUEEZY og hvilke eventyr han nå planlegger.

Jonas Orset er 27 år og fra Langhus utenfor Oslo. Han har syklet proffritt i store deler av verden. Han var første norske proffrytter i Asia da han hadde proffkontrakt med et kinesisk lag.

Akkurat nå er Jonas i Spania hvor han kjører for det spansk-serbiske kontinentallaget Team Dare-Gaviota.

I fjor ble Jonas for alvor et navn i sykkel-Norge da han var raskeste mann på fellesstarten under Styrkeprøven Trondheim-Oslo. Styrkeprøven er på hele 540 kilometer og Jonas brukte 14.34:15, og var nesten 2 minutter foran andremann i klassen.

– Før vi går videre må vi spørre, hvordan klarte du å holde motivasjon og fokus oppe gjennom et så langt ritt som Styrkeprøven?

            – Vel, jeg har aldri syklet så langt før og visste ærlig talt ikke hva som ventet meg. Men jeg har 10 års sykkelerfaring på elitenivå og forberedte meg godt. Jeg visste at jeg har god utholdenhet, men det var selvfølgelig noe nytt å sykle et ritt på 14 timer. Mitt lengste ritt fra tidligere var knappe 6 timer. Men overraskende nok taklet jeg det veldig bra, og i hvert fall bedre enn mine konkurrenter. Jeg holdt fokuset oppe og ikke minst var jeg flink med næringsinntaket.

– Du rykket fra konkurrentene litt etter Gjøvik og syklet de siste 10 milene alene?

            – Ja, jeg følte meg bra og forstod at jeg var blant de sterkeste. Egentlig prøvde jeg bare å riste av meg noen av de 8 resterende rytterne, ikke alle sammen. Men så fikk jeg plutselig en stor luke og kunne nesten ikke vente inn de bak meg. Jeg holdt fokus på å spise og drikke godt, og tenkte teknikk-teknikk og forsøkte å være avslappet og fokusert. Litt ukonsentrert ble jeg etter Lierbakkene og glemte å fylle på næring. Etter Olavsgaard begynte jeg å merke det, men heldigvis holdt det helt inn. Det forteller hvor lite som skal til før man kan få det. Du må være pinlig nøyaktig og fokusert og hele tiden fylle på med rett næring.

Jonas forteller om at han ble introdusert for SQUEEZY da han syklet for kontinental laget Team Frøy-Trek i 2012. Han likte produktene godt og har fortsatt å bruke SQUEEZY.

            – Hva er det du liker så godt med SQUEEZY?

-Hvilket SQUEEZY produkt er din favoritt og hvilke produkter bruker du?

Min personlige favoritt er SQUEEZY Organic Bar – den er både naturlig og glutenfri og i tillegg veldig enkel å tygge. Men jeg bruker jo et bredt spekter av produkter både sportsdrikke, geler og barer. Blant sportsdrikke er SQUEEZY Forti Drink favoritten.

– SQUEEZY har jo også en del andre merkevarer som du bruker?

Ja, jeg bruker både Crampfix og Sport+ Koffein tabletter. Og så må jeg skryte av Century Riding Cream fra Sportique som er utrolig effektiv til å forhindre sittesår – noe som er helt avgjørende på lange ritt, som Trondheim-Oslo.

Etter seieren i fjorårets Trondheim – Oslo tok Jonas ledelsen i noe som heter Gran Fondo World Tour, en verdensserie i langløp på sykkel. Han dro derfor ned Spania i september for å forsvare ledelsen, noe han klarte med glans. Dermed vant han Gran Fondo World Tour 2017.

– Satser du på å forsvare serien i Gran Fondo World Tour?

Jonas og laget hans – Team Dare-Gaviota – kommer til Norge i begynnelsen av mai for å sykle Ringerike GP og Sundvollen GP. Kanskje stiller han også på et NC ritt hvis det passer med planene. Og i slutten av juni står han på start i Trondheim for å kopiere seieren fra fjorårets Trondheim – Oslo.

Vi ønsker Jonas lykke til med sesongen og ser frem til å høre mer om hans ferd mot sammenlagtseieren i Gran Fondo World Tour.