was successfully added to your cart.

Handlekurv

Ernæringstips - skjultTips sykkel

Grenserittet – smarte tips om mat og drikke

By 26. juni 2019 No Comments

Grenserittet er en av terrengsykkel-klassikerne og også i år vil flere tusen sykle de 8 milene fra Strømstad til Halden. SQUEEZY er sponsor og vi har laget noen smarte ernæringstips. SQUEEZY vil være tilstede på Festningen i Halden fredag 2. august og ved starten i Strømstad lørdag 3. august. På drikkestasjonene serveres SQUEEZY Energy Drink m. appelsinsmak

 

ERNÆRING UNDERVEIS

Viktigste prinsipper:

  • Forbered deg – legg en plan og gjennomfør den.
  • Spis og drikk forebyggende! ALLTID!

Ikke vent til du merker at du trenger energi – begynn så tidlig som mulig å tilføre næring og gjør det med faste mellomrom gjennom hele rittet. Da minimerer du risikoen for å gå tom.

SPORTSDRIKKE

Bruk sportsdrikke i flasker. Det er grunnleggende. Da får du et jevnt tilsig av karbohydrater og salter. SQUEEZY har flere typer sportsdrikke. SQUEEZY Energy Drink SQUEEZY m appelsinsmak er drikken som serveres på drikkestasjonene og inneholder en god blanding karbohydrater samt mineraler/salter. SQUEEZY Super Energy Drink inneholder i tillegg koffein for ekstra kick og har en frisk smak av søt grapefrukt. SQUEEZY Forti Drink er tilsatt Aminosyrer/Peptider (proteiner) og har smak av sitron. Alle SQUEEZY sportsdrikker er svært skånsomme mot magen og har en mild, ikke for søt smak.

squeezy forti energidrikk

SQUEEZY Energy Forti Drink

SQUEEZY Energy Forti Drink er en sportsdrink som er spesielt velegnet for lange og harde økter. I tillegg til komplekse karbohydrater som gir riktig og effektiv energitilførsel, inneholder Forti Drink 10 % aminosyrer/peptider. Dette er ferdig nedbrutte proteiner som kroppen klarer å nyttegjør seg. Dette bidrar til redusert nedbryting av muskulatur og er nyttig under lange konkurranser. Forti Drink inneholder også ekstra salter/mineraler, men vi anbefaler likevel ekstra tilskudd av dette feks Crampfix.

 

 

MINERALER/SALTER

Selv om alle sportsdrikker inneholder noe salter/mineraler, er det langt fra tilstrekkelig for å dekke kroppens behov. Spesielt på lange distanser kan mangel på mineraler spille negativt inn. Det er viktig at de 4 mineralene Kalium, Natrium, Magnesium og Kalsium erstattes og at det innbyrdes mengdeforholdet mellom mineralene er riktig. Vi anbefaler derfor å bruke Crampfix både dagene i forkant samt underveis i løpet. Du kan enten åpne kapslene og blande innholdet av kapslene i sportdrikken (1-2 kapsler pr 750 ml flaske) eller ha med kapslene og innta 1-2 pr time. I tillegg til å motvirke kramper, bidrar mineralene blant annet til bedret muskelfunksjon, bedret transport av væske inn i cellene og mer effektivt opptak av karbohydrater.

Link til produktinfo: http://squeezynorge.no/crampfix/

Dersom det er varmt (+20 grader) anbefales Crampfix Superwarm i flaskene i stedet for vanlig Crampfix.

Link til produktinfo:   http://squeezynorge.no/crampfix-superwarm-60-g/

Se også vårt nye produkt Lactate Control som reduserer opphopning av melkesyre. Lactate Control inneholder en base av Crampfix + mineraler som nøytraliserer syre.

I tillegg til sportsdrikke anbefaler vi inntak av 1 gel eller ½ energibar pr 30 min. Utgangspunktet er da en kroppsvekt på ca 75 kg. Mange syklister er vant med at gel utelukkende brukes mot slutten av et sykkelritt, men med riktig bruk fungerer gel utmerket fra start til mål og gjerne i kombinasjon med barer. En god plan kan være ½ bar -1 gel – ½ bar – 1 gel – ½ bar – 1 gel – ½ bar osv gjennom hele rittet.  Husk å ha med deg rikelig med næring. Det gjør ingenting om du har noen geler igjen når du kommer i mål. Det motsatte er derimot et problem.

SQUEEZY lanserte verdens første gel i 1987 og er fortsatt ledende innen produksjon av geler. Alle våre geler er sammensatte av komplekse karbohydrater og salter. De er skånsomme mot magen og gir effektiv og riktig energitilførsel. Alle SQUEEZY geler fås med eller uten koffein (Super = Koffein).

Vi har 2 forpakningstyper:

125 ml flaske (4 porsjoner)

Squeezy Super Energy Gel 125ml koffein

Squeezy Super Energy Gel 125ml koffein

Squeezy Super Energy Gel Big Pack 30stk Cola koffein

Vår unike enhåndsbetjente flasker inneholder 4 porsjoner og er rask og sikker å bruke. I tillegg kan flasken brukes mange ganger og fylles opp ved hjelp av refiller.

Porsjonsposer a 33 ml

 

Vi har 3 aktuelle barer – alle uten sjokolade. Barene er lette å tygge og svelge.

Link:  http://squeezynorge.no/energi-og-recoverybarer/

 

ANDRE AKTUELLE PRODUKTER

Squeezy carboload drink

SQUEEZY carboload drink

SQUEEZY Carboloader er laget for å fylle kroppens glykogenlagre mest mulig. Å starte løpet med fulle glykogenlagre er en ubetinget fordel. Brukes 2-3 dager i forkant

Link til produktinfo: http://squeezynorge.no/squeezy-carbo-load-drink/

Squeezy fruit gum

SQUEEZY fruit gum

SQUEEZY Fruit Gum inneholder omtrent det samme som en energi gel, men er kamuflert som velsmakende vingummi. En frisk og fruktig smak gir et avbrekk fra det søte og gir samtidig verdifull energi. Den er ikke like hurtigvirkende som gel siden den ikke er flytende og i tillegg inntar du gjerne mindre mengder om gangen.

SQUEEZY 100% PureAmino inneholder alle aminosyrer som kroppen trenger fra naturlige og vegetabilske kilder. Ferdig nedbrutt.
BRUK: Innta 2-5 tabletter minst 1 time før konkurranse. På lange konkurranser med fordel også underveis. 2 tabletter etter målgang.
EFFEKT: Aminosyrer under lange/harde økter bidrar til redusert nedbryting av muskler, mindre syredannelse og en bedret restitusjon.
HVORDAN: Alle proteiner som inntas i kosten, må brytes ned gjennom fordøyelsen til aminosyrer som kroppen kan nyttiggjøre seg til oppbygging av egne proteiner. Nedbrytingsprosessen fungerer ikke under hard fysisk aktivitet, og kroppen må hente aminosyrene ved å bryte ned egne proteiner primært hentet fra musklene. Ved å tilføre ferdig nedbrutte aminosyrer, spares muskulaturen. Det bidrar til økt muskelutholdenhet.

http://squeezynorge.no/100-pureamino-nyhet-feb-2015/