KONTAKT OSS (MAN-FRE 08:00–17:00): +47 40861335
Meny
0
07. mai 2019
by Ulf Tjåland

Ernæringstips Ultraløp

SQUEEZY produktene er konstruert for å være mest mulig skånsomme mot magen og gi riktig og effektiv energitilførsel.  Produktene er derfor spesielt velegnet for de virkelig lange konkurransene. Her har vi laget et forslag til spise- og drikkeplan for lange løp/
ultraløp. 

Et typisk ultraløp har gjerne en løpetid på mellom 6 og 15 timer. Det krever derfor god planlegging for å kunne fullføre med stil.

Deltagerne bruker ofte sekk med innlagt drikkesystem.

Da er det viktig å ha sportsdrikke i sekken slik at du bruker væsken til å tilføre kroppen både karbohydrater og salter/mineraler.

squeezy forti energidrikk

SQUEEZY Energy Forti Drink

SQUEEZY Energy Forti Drink er en sportsdrink som er spesielt velegnet for lange og harde økter. I tillegg til komplekse karbohydrater som gir riktig og effektiv energitilførsel, inneholder Forti Drink 10 % aminosyrer/peptider. Dette er ferdig nedbrutte proteiner som kroppen klarer å nyttegjør seg. Dette bidrar til redusert nedbryting av muskulatur og er nyttig under lange konkurranser. Forti Drink inneholder også ekstra salter/mineraler, men vi anbefaler likevel ekstra tilskudd av dette feks Crampfix.

SQUEEZY Forti Drink er skånsom mot magen og har mild sitronsmak.

Link til produktinfo: http://squeezynorge.no/squeezy-energy-forti-drink/

 

 

Selv om alle sportsdrikker inneholder noe salter/mineraler, er det langt fra tilstrekkelig til å dekke kroppen behov. Spesielt på lange distanser kan mangel på mineraler spille negativt inn. Vi anbefaler derfor å bruke Crampfix både dagene i forkant samt underveis i løpet. Du kan enten åpne kapslene og blande innholdet av kapslene i sportdrikken (2-4 kapsler pr liter) eller ha med kapslene og innta 1-2 pr time. I tillegg til å motvirke kramper, bidrar mineralene blant annet til bedret muskelfunksjon, transport av væske inn i cellene, opptak av karbohydrater med mer. Ved høye temperaturer dvs mer enn 20 grader, anbefaler vi Crampfix Superwarm som er spesielt tilpasset varme forhold.

I tillegg til sportsdrikke anbefaler vi inntak av 1 gel eller ½ energibar pr 30 min. Utgangspunktet er da en kroppsvekt på ca 75 kg. På et langt ultraløp vil det gjerne være fornuftig å kombinere gel og bar. En god plan kan være 1 gel – ½ bar – 1 gel – ½ bar – 1 gel – ½ bar osv gjennom hele løpet. I tillegg til dette forsyner du deg godt på de 2 matstasjonene. Husk å ta med deg rikelig med næring. Spesielt gelene tar liten plass og det gjør ingenting om du har noen igjen i sekken når du kommer i mål. Det motsatte er derimot et problem.

SQUEEZY har 2 hovedtyper av gel. SQUEEZY Drink Gel og SQUEEZY Energy Gel. Begge fås med eller uten koffein (super gel)

Squeezy Super Energy Gel Big Pack 30stk Cola koffein

SQUEEZY Super Energy Gel 33 ml

SQUEEZY Energy Gel 33 ml er den tradisjonelle gelen. Den er skånsom mot magen og inneholder karbohydrater og salter. Denne gelen skal du alltid drikke til. Ettersom de  fleste har med seg egen drikke er denne ideell å bruke denne under et ultraløp Du inntar en gel og drikker deretter et par slurker sportsdrikk (eller vann).

Link:   http://squeezynorge.no/energy-gel-porsjonsposer-33-g/

SQUEEZY Drink Gel 60 ml inneholder like mye karbohydrater og salter som vår tradisjonelle gel, men den er konstruert med et høyere væskeinnhold. Det betyr at du kan innta den uten å drikke noe til. I tillegg er den svært tyntflytende. Drink Gel er også løsningen hvis du sliter med spesielt sensitiv mage. For dem som ikke har dette, kan både Drink Gel og Energy Gel benyttes. Et godt tips er å bruke begge typer for å få variasjon.

Link:  http://squeezynorge.no/squeezy-drink-gel-60-ml-nyhet/

Vi har 3 aktuelle barer – alle uten sjokolade.

Link:  http://squeezynorge.no/energi-og-recoverybarer/

 

ANDRE AKTUELLE PRODUKTER

Squeezy carboload drink

Squeezy carboload drink

SQUEEZY Carboloader er laget for å fylle kroppens glykogenlagre mest mulig. Å starte løpet med fulle glykogenlagre er en ubetinget fordel. Brukes 2-3 dager i forkant

Link til produktinfo: http://squeezynorge.no/squeezy-carbo-load-drink/

Squeezy fruit gum

Squeezy fruit gum

SQUEEZY Fruit Gum inneholder omtrent det samme som en energi gel, men er kamuflert som velsmakende vingummi. En frisk og fruktig smak gir et avbrekk fra det søte og gir samtidig verdifull energi. Den er ikke like hurtigvirkende som gel siden den ikke er flytende og i tillegg inntar du gjerne mindre mengder om gangen.

 

SQUEEZY 100% PureAmino inneholder alle aminosyrer som kroppen trenger fra naturlige og vegetabilske kilder. Ferdig nedbrutt.
BRUK: Innta 2-5 tabletter minst 1 time før konkurranse. På lange konkurranser med fordel også underveis. 2 tabletter etter målgang.
EFFEKT: Aminosyrer under lange/harde økter bidrar til redusert nedbryting av muskler, mindre syredannelse og en bedret restitusjon.
Alle proteiner som inntas, må brytes ned gjennom fordøyelsen
til aminosyrer som kroppen kan nyttiggjøre seg til oppbygging av egne proteiner. Nedbrytingsprosessen fungerer ikke under hard fysisk aktivitet, og kroppen må hente aminosyrene ved å bryte ned egne proteiner primært hentet fra musklene. Ved å tilføre ferdig nedbrutte aminosyrer, spares muskelaturen. Det bidrar til økt muskelutholdenhet.

http://squeezynorge.no/100-pureamino-nyhet-feb-2015/