KONTAKT OSS (MAN-FRE 08:00–17:00): +47 40861335 Pga ferieavvikling vil det kunne ta litt lengre tid enn normalt før du mottar varer hvis du bestiller i perioden 2.- 11. juli.
Meny
0
05. november 2015
by Ulf Tjåland

3-Sjøersløpet – Ernæringstips

200004 Skjermbilde 2015-11-05 kl. 07.15.54Årets siste store SQUEEZY arrangement er 3-Sjøersløpetet i Stavanger. 3.000 deltagere er påmeldte og alle løper 1/2 Marathon. Løpet går rundt Mosvannet, Stokkavannet og Hålandsvannet – derav navnet. Her følger en del gode råd og tips om ernæring før, under og etter et langt løp.

 

Kroppens viktigste energikilde når du løper er glykogen. Karbohydrater omdannes til glykogen gjennom fordøyelsesprosessen. Kroppen klarer bare å lagre en begrenset mengde glykogen. For å unngå å gå tom for energi, må du derfor tilføre karbohydrater underveis. Hvis du løper 1/2 marathon vil du ha behov for å tilføre næring.

ERNÆRING UNDERVEIS

Viktigste prinsipper: Forbered deg – legg en plan og gjennomfør den. Spis og drikk forebyggende!

200002 - Gel belte-1 x 33 g SQUEEZY Gel inntas før drikkestasjonene

Tips: bruk et gelbelte – da har du full kontroll.

-Drikk deretter på drikkestasjon. Sportsdrikk eller vann. På drikkestasjoner serveres SQUEEZY Energy Drink som er mild mot magen og tåles av de fleste i kombinasjon med gel.

Alternativt kan du bruke SQUEEZY Drink Gel. Fordelen med denne er at du slipper å drikke til den og du fristiller derfor inntaket av gel fra drikkestasjonene. Det vil si du kan ta innta den hvor som helst i løypen.200004200004

Et lite tips er å bruke Drink Gel i starten og avslutte med vanlig SQUEEZY gel m koffein.

Optimal ernæring før start

Det er mulig å øke kroppens lager av glykogen ved å spise riktig i forkant. Et stort lager betyr enn full «bensintank»

De 2-3 siste dagene.  Spis mye karbohydratrik mat – pasta, ris, poteter, grov brødmat. Unngå tungt fordøyelig mat eks med mye fett. Kylling og laks er bra. Grønnsaker/frukt. Vi snakker om en justering, ikke en total omlegging av kosthold.

Løpsdagen. Spis frokost 2-3 timer før. Eks kornblanding med frukt bær, yoghurt, brød med kalkun/skinke og lignende. Spis moderat.

Den siste ½ timen er det fint å drikke litt sportsdrikk eller spise en energibar. En yoghurt er også et godt alternativ.

En fin huskeregel er å ikke å bruke energibar eller sportsdrikk før en begynner å varme opp. Raske karbohydrater før en begynner å bevege seg gjør at blodsukkeret stiger veldig fort, og det fører ofte til at en føler seg sliten etterpå.

TIPS: Squeezy Carboloader brukes de 2-3 siste dagene for å maksimalisere  kroppens glykogenlagre før en konkurranse. Er suveren i kombinasjon med lett frokost på løpsdagen når starten går tidlig.

Etter målgang

Raske karbohydrater så fort som mulig etter målgang – helst innen 30 minutter. Banan, sportsdrikk, recoverybar og energibar er gode alternativer. Viktig å drikke godt – spesielt hvis det er varmt. Spis et godt balansert måltid innen 2 timer.

Lykke til!