KONTAKT OSS (MAN-FRE 08:00–17:00): +47 40861335 Pga ferieavvikling vil det kunne ta litt lengre tid enn normalt før du mottar varer hvis du bestiller i perioden 2.- 11. juli.
Meny
0
17. juni 2015
by Ulf Tjåland

Coop-ØsterHus – en liten oppsummering

20150526_MS_TDF_015Coop-ØsterHus har hatt en flott sesong så langt, med topplasseringer i både Tour of Norway og Tour des Fjords og 1. og 2. plass i forrige helgs Nordsjørittet. Her gir Roy Hegreberg en liten oppsummering av sesongen så langt en uke før NM starter. 

 

 

HØYDEPUNKTER PÅ STRIBE

Allerede fra sesongstarten ble mai og juni pekt ut som en av årets viktigste perioder. De store norske etapperittene Tour of Norway og Tour des Fjords er veloverstått og hele laget ser nå fram mot nye utfordringer i den kommende ukes NM på Lillehammer.

 

FLERE NM-TITLER SKAL FORSVARES

TormodI fjor ble det hele 3 gull, 1 sølv og 2 bronse til våre ryttere i NM. En fantastisk prestasjon som laget nå skal forsøke å gjenta når NM-uken innledes med mennenes U23 fellesstart søndag 21. juni. Her er målet så klart er å komme på pallen, og gjerne på det øverste trinnet.

I løpet av uken følger lagtempo, individuell tempo, gateritt og til slutt fellesstarten for seniorer søndag 28. juni. Det er gullmedaljer og NM-titler som skal forsvares både i lagtempo (Stavanger SK), gateritt (Håvard Blikra) og ikke minst på fellesstarten, hvor Tormod Hausken Jacobsen i fjor snuppet tittelen og den ettertraktede trøyen foran alle proffene.

Ryttere, ledere og hele støtteapparatet er toppmotiverte for å vise at Team Coop Østerhus er Norges beste lag.

FLOTTE PRESTASJONER PÅ HJEMMEBANEN

Mai var måneden for de store norske etapperittene Tour of Norway og Tour des Fjords. På tross av sterk internasjonal motstand formådde guttene å vise fram seg selv og Coop Østerhus-fargene for de mange TV-seere og publikum langs løypene.

Allerede på 1. etappe i Tour of Norway var Oscar Landa med i et brudd som ble hentet bare 250 meter før målstreken. På de knallharde siste etappene viste både August Jensen og Fredrik Strand Galta imponerende kjørsel. Galta ble henholdsvis nr. 5 og nr. 2 på 4. og 5. etappe. Det holdt til en samlet 4. plass – en imponerende prestasjon i et felt med sterke proffer fra blant annet Tinkoff-Saxo, Team Sky og Katusha.

Fredrik S  Galta 2015-02

I løpet av Tour des Fjords begynte hardkjøret å kunne merkes, men underveis prøvde flere av rytterne å markere seg. Nærmest triumf var Fredrik Strand Galta på 3. etappe, men bruddet holdt dessverre ikke inn til Sauda. August Jensen viste framragende takter med en 10. plass på den nestsiste etappen til Sandnes. Det førte til en sammenlagt 13. plass, som ble forsvaret på den avsluttende etappen til Stavanger.

TOPPRESULTATER I INN- OG UTLAND

I helgen 6.-7. juni hentet Team Coop Østerhus fine toppresultater med hjem fra Belgia. Lørdag ble Håvard Blikra nr. 4 i Heijtse Pijl, hvor han var i brudd store deler av dagen. Søndag sto UCI 1.2 løpet Memorial van Coningsloo på programmet. Her leverte Fredrik Strand Galta en sterk innsats og ble nr. 2. Det ga 30 UCI poeng til Fredrik og laget.

Helgen etter var det tid for Nordsjørittet. Det rangerer kanskje ikke blant sesongens største mål, men likevel er det mye prestisje forbundet med en seier. Her viste Galta igjen at formen er god, da han kopierte fjorårets seier og vant eliteklassen foran lagkamerat Håvard Blikra.

Resultatene og innsatsen lover godt for den kommende NM-uken. Vi håper at dere vil støtte oss og følge med i kampen om nye NM-titler. Resultater og kommentarer finner dere på vår hjemmeside og på Facebook.